WhatsApp
Bizi Arayın

Şakak Dolgusu

Şakak Dolgusu Nedir?

Şakak bölgesi yaşlanmanın ilk başladığı yüz bölgelerindendir. Yaşlanma süreciyle bu bölgede belirgin doku kayıplarının ortaya çıkması şakaklarda çökme görüntüsünün olmasına neden olur. Şakak dolgusu ile şakak bölgesindeki hacim kaybından dolayı estetik sorunlar ameliyatsız olarak tedavi edilebilir. Yapısal olarak veya zamanla yaşlanma ve yerçekimi etkisi ile yüzün üst ve orta kısmının aşağı doğru sarkmasına bağlı olarak temporal bölge dediğimiz şakak bölgesinde de hacim kaybı ve çökme olabilir. Şakak bölgesindeki erken çökmenin farklı bir nedeni de diş sıkmadır. Diş sıkma sorunu olanlarda şakak bölgesindeki kasları da sıkmaya bağlı olarak o bölgedeki yağ dokusu erir ve temporal bölgede çökme olur. Ayrıca dengesiz kilo alıp vermede yüzün diğer yerleri gibi şakak bölgeside etkilenir ve hacim kaybına neden olabilir. Temporal dolgu uygulaması çökme gözlenen bölgedeki hacim eksikliklerini gidererek, kişinin daha genç ve çekici görünmesini sağlar.

Şakak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Şakaklarda oluşan çökme, yaşlılığın doğal bir evresidir. Temporal kemikte erime, kaslarda zayıflama, bağ dokularında oluşan değişmeler, şakak bölgesindeki yağ dokusunun azalması gibi durumlar yüzde hacim kaybı oluşturarak şakakların çökmesine neden olur. Şakaklarda oluşan oyulmalar yüzün üst kısmında çok fark edilir ve kaşlarda düşük görünmeye neden olur. Şakak dolgu işlemi, yağ enjeksiyonu, hyalüronik asit içeren sentetik dolgu maddeleri ile yapılabilir. İşlem dolgu malzemesinin şakaklara enjekte edilmesi ile  yapılır. Şakak dolgusu, çökme görüntüsünü yok edeceği için yüz daha oval bir şekil haline gelir. Üst göz kapaklarında ve kaşlarda meydana gelen sarkmaları onarır. Gözlerinin yanında bulunan kemiklerin belirginliğini gidereceği için, bakışlara daha canlılık ve derinlik katar.

Şakak Dolgusunun Faydaları

Şakak dolgusunda mimiklere bağlı oluşan çizgileri ortadan kaldırır.Şakaklarda hacimli ve dinç bir görünüm sağlar.Kaşlarda ve alında kaldırıcı ve toparlayıcı etki olur.Kırışıklık görünümünü hafifleterek canlı bir görünüm sağlar.Şakak bölgesindeki yüzün asimetrisini bozan bölgeler doldurularak orantılı bir görünüm sağlar.

Şakak Dolgusunun Kalıcılığı

Şakak dolgusunun kalıcılığı genelde 12-18 aydır.Şakak bölgesi hareketli bir bölge olmadığından  ve dolgu malzemesinin geniş bir alana uygulanmasından dolayı işlemin etkileri uzun bir süredir.Dolgunun kalıcılığı kullanılan dolgu malzemesine ve kişisel özelliklere göre farklılık göstermektedir.Şakak dolgusunda hyalüronik asit içeren ince yapıda dolgular tercih edilir.Yani hyalüronik asit etkilerini zamanla yitirerek ortadan kaybolmaktadır.Şakak dolgusu tekrar yapıldıkça etkisi artan bir işlemdir.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir